The Cove

Viken i Taiji...
Jag såg dokumentären The Cove igår. Jag kommer nog aldrig sätta min fot i ett delfinarium igen... Dokumentären handlar om hur en grupp japaner fångar delfinerna i en liten vik i staden Taiji. Delfinerna säljs sedan till olika delfinarium runt omi världen t.ex. Kolmården. Men det hemskaste är hur "fiskarna" sticker in spjuten i delfinerna när de simmar nedanför båten, och sedan drar upp dem. Allt vatten i viken färgades rött... Det var så hemsk att titta på att jag började gråta. Eftersom att de japanska myndigheterna döljer slakten av delfinerna är det inte alls många japaner som vet om vad som händer i viken.

Ric O'Barry, var en av dem som på 1960-talet hjälpte till med att ta tillfånga de fem delfinerna som han sedan tränade till tv-serien Flipper. Man kan säga att det är grunden till alla delfinarier som finns idag.
I filmen får man följa Ric O'Barry, Mandy-Rae Cruickshank (världsmästare i fridykning) och ca 10 andra personer när de med dolda kameror (både under och över ytan) filmar vad som händer i viken. Jag tänker inte berätta vad som händer i slutet av dokumentären, det får ni se själva... Det är ett måste, alla måste se den!

Några länkar om filmen och delfinslakten:

takepart.com/thecove

savejapandolphins.org

thecovesverige.se

Kopiering utav något på min blogg är förbjudet! Allt är skyddat enligt upphovstättslagen. Alla bilder är tagna utav mig om inte annat anges. Vid användning av mina bilder måste du länka tillbaks till mig, www.majasbilder.blogg.seLäs innan du kommenterar:

Alla reklamkommentarer raderas. Likaså kommentarer som t.ex. ”Hej fin blogg, allt bra?"

Till anonyma/ni utan en blogg: Era kommentarer svarar jag på i samma inlägg som ni skrev kommentaren.

För allas trevnad, skippa de negativa och kränkande kommentarerna...
Namn:


E-postadress: [syns bara för mig]


Din blogg:


Kom ihåg mig?

Kommentar:


RSS 2.0