Kameror, inställningar & redigering


Jag fick ett önskemål om att göra ett inlägg om hur jag gör när jag fotograferar och redigerar mina bilder, och det ska jag väl kunna fixa. Vid redigerandet gör jag inte exakt samma sak varje gång jag redigerar en bild, men oftast brukar jag redigera med en liten "vintage-känsla" [Googla].

När det kommer till fotograferingen vill jag först och främst säga att det är inte kameran som gör bilden, det är du! Du tror väl inte att du kan skriva en bestseller-bok bara för att du har Word på din dator? Att lära sig fota manuellt, eller åtminstone halvmanuellt är prio 1. Om du vet vad ISO, slutartid och bländare betyder och framförallt hur du ställer in dessa kommer dina bilder bli mycket bättre. Jag säger inte att den som fotar på autoläget inte kan ta fina bilder, men med manuella inställningar blir bilderna ännu bättre. Nuförtiden när man kan ta hur många bilder som helst utan att det kostar ett öre har du inget att förlora. Om man dock ska fota djur eller något annat som rör sig rekommenderar jag att man fotar halvmanuellt. 

Att fotografera utan att veta hur kameran verkligen fungerar är ungefär som att försöka baka en sockerkaka av endast socker. Man får ut så mycket mer av kameran om man förstår den.

Låter manuell - och halvmanuell fotografering klurigt? Läs nevnariens tips-inlägg under kategorierna "Kameror & objektiv" samt "Om inställningar" eller läs den gamla hederliga manualen - den trycktes inte bara för att ligga i ett hörn och samla damm, den har faktiskt en funktion.

Kopiering utav något på min blogg är förbjudet! Allt är skyddat enligt upphovstättslagen. Alla bilder är tagna utav mig om inte annat anges. Vid användning av mina bilder måste du länka tillbaks till mig, www.majasbilder.blogg.se

p h o t o g r a p h y b y siri

åh, har kollat igenom lite nu och så himla fint verkligen!! kram

2011-10-30 02:06:04 http://shal.blogg.se/
deniseholmsten

älskar att fota! så jävla kul! kram

2011-11-09 17:40:50 http://deniseholmsten.blogg.se/
Alva

redigerar du din bilder isf vilket program /sida?:]

Lizette - FOTO

Fin bild!

2011-12-16 02:53:15 http://lizettesfoto.seLäs innan du kommenterar:

Alla reklamkommentarer raderas. Likaså kommentarer som t.ex. ”Hej fin blogg, allt bra?"

Till anonyma/ni utan en blogg: Era kommentarer svarar jag på i samma inlägg som ni skrev kommentaren.

För allas trevnad, skippa de negativa och kränkande kommentarerna...
Namn:


E-postadress: [syns bara för mig]


Din blogg:


Kom ihåg mig?

Kommentar:


RSS 2.0